Generátor připomínek pro Dostavba průmyslového areálu Úžice a Chvatěruby (bývalá plocha pro Mercedes Daimler) – termín odeslání do 17. 10. 2024

Do 17. října se může kdokoliv vyjádřit k Dostavbě průmyslového areálu Úžice a Chvatěruby (bývalá plocha pro Mercedes Daimler)

Ministerstvo životního prostředí záměru v roce 2019 vydalo nesouhlasné vyjádření k odnětí plochy 43 ha ze zemědělského půdního fondu projektu Objekt D 8.7 (Mercedes Benz After- Sales Logistics Center). Investor záměru tento zákaz salámovou metodou obešel, když jednu halu rozdělil na tři menší a tím rozhodování o vyjmutí ze zemědělského půdního fondu přešlo na Krajský úřad. Který povolil vyjmutí celé plochy včetně 8,3 ha té nejkvalitnější půdy bonity I. a II.

Protože investor chce území maximálně vytěžit, k třem menším halám doprojektoval jednu velkou a parkovací dům pro 444 aut. Nyní máte jedinečnou příležitost se vyjádřit k dokumentaci ve zjišťovacím řízení EIA. Tento záměr přivede denně 4 624 aut na silnici II/608 (stará Teplická).

Využijte GENERÁTOR PŘIPOMÍNEK a během 5 minut připravte vyjádření k odeslání na Krajský úřad Středočeského kraje.

Nepropásněte příležitost vyjádřit se k záměrům, které se budují kolem vašeho bydliště a ovlivňují vaše životní prostředí a kvalitu vašeho života.

Obrázek č. 1: Daimler – realizace v roce 2019 zamítnuta MŽP

Obrázek č. 2: Nynější stav – zmenšený záměr povolený salámovou metodou

Obrázek č. 3: Nyní posuzovaný záměr Středočeským krajem – cílí na již jednou zamítnutý záměr MŽP (v roce 2019 – viz. obrázek č. 1)

Chcete zůstat v obraze?

PŘIHLASTE SE K ODBĚRU NOVINEK

Diskuze

Vaše e-mailová adresa nebude zveřejněna. Vyžadované informace jsou označeny *

Přejít nahoru